Voorjaar

Voorjaar

Wat fantastisch hè, de kerst is voorbij. De boom is het huis uit. Alle troep weer opgeruimd.
Tijd om de woonkamer weer te soppen, de kasten weer onderhanden te nemen en jawel
tijd voor bloemen. Na de kerst vallen we meestal in een ‘ongezellig dal’,  waar we pas weer uit komen als de krokussen en de narcissen uit de grond komen. Maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om die ongezelligheid niet toe te laten. Juist nu is het belangrijk dat je binnen in huis er alles aan doet om het zo gezellig mogelijk te maken. De kaarsjes aan in leuke sfeerlichtjes. Gezellige plantjes in de mooiste sierpotten, geheel aangepast aan jou smaak.
Mooie grote vazen met prachtige ‘voorjaars’ bloemen.  De tulpen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Zeker hier in de bollenstreek, waar de tulpen gekweekt en verkocht worden.

Tulpen vaas

 

 

 

 

 

 

 

 

De muscari (blauwe druif) staat ook enorm gezellig op de tafel, gemengd met wat heidebrem, kersenbloesem of wat grasjes. Voor elk vaasje is wel een oplossing. De tafel kan je versieren met een prachtige krans gemaakt van mos. Kersenbloesem en tulpen. De tulpen kan je gewoon ‘droog’ laten liggen. Om de dag even benevelen en je hebt het hele voorjaar een ontzettend leuke krans!

Tulpen krans

 

 

 

 

 

 

 

Met de narcissen bolletjes, muscari bolletjes en de hyacinten bollen maak je het in huis echt voorjaar. De bollen kan je gewoon leuk in een pot zetten. Maar hyacinten, narcissen en muscari doen het ook prima zonder de aarde. Zelfs zonder de wortels. Hoe leuk is het om de bolletjes in een glazen vaas te doen. Zonder de aarde uiteraard. Simpel wat mos in de vaas doen. De bolletjes er tussen en je maakt van een glazen vaas iets super eigentijds.

Bollen vaas 2 Bollen vaas 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juist nu in de ‘koude’ januari maand is het belangrijk dat de warmte in huis gehaald word. Met een paar kleine dingetjes tover je je huis al weer helemaal om. De leegte na kerst hoeft niet aanwezig te zijn. We vullen de leegte gewoon op. Planten doen het altijd goed in huis. Planten zuiveren de lucht in huis, geven sfeer en je kan van alles doen met de plant.

De pachira is de plant van de maand januari. Deze plant heeft niet alleen een zuiverende werking, hij heeft ook een leuke gevlochten stam, kan goed tegen zon, kan goed tegen schaduw, heeft weinig water nodig en is goed te versieren met de leukste voorjaarsbolletjes!

Planten Plant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijne januari maand en tot snel!