Herfst

Herfst

Het is weer Herfst! De dagen worden korter. De wind word kouder. De blaadjes aan de bomen zijn in de meest uiteenlopende kleuren veranderd. De kastanjes liggen weer op de grond en het knutselen met dennenappeltjes kastanjes en eikeltjes is weer begonnen!

Op de scholen word het thema herfst uitbundig ontvangen, het tekenen van paddenstoelen uiteraard rood met witte stippen, het maken van bomen en eikenblaadjes. En dat alles in de kleuren bruin, oranje, groen en rood. En laten die kleuren nou juist ook de kleuren zijn die je kan terug vinden in de meeste bloemenwinkels.

De mooie herfstchrysanten zijn er weer, met hun prachtige bruin/oranje kleuren. De chrysanten namen Tom Pearce en Fuego kunnen ook dit jaar niet ontbreken. De diepe kleuren van de bloemen, het goudgeel aan de buitenkant het bruin/oranje aan de binnenkant, zijn een plaatje om te zien! Deze chrysanten (Chrysanthemum) zijn een echte must voor deze tijd van het jaar! Niet alleen los staand in de vaas met een takje eikenblad, ook verwerkt in een prachtig modern gebonden boeket misstaat deze kanjer niet! Uiteraard zijn en nog veel meer kleuren van deze mooie herfstbloeier en ook veel meer namen, maar deze zijn toch wel de bekendste!

Wat we nu ook graag terug zien komen zijn de physalis lampionnetjes, deze blije oranje lampionnetjes( die trouwens in de zomermaanden gewoon eetbaar zijn) vullen onze herfstdagen met kleur! En ze drogen gewoon mooi in aan het takje zodat ze in de vaas echt weken blijven staan! Een beetje het zelfde principe als met de Hortensia (hydrangea) die ook gewoon mooi indroogt zodat als er bijvoorbeeld een krans van is gemaakt deze mooi blijft en je geenverval ziet!

Bij ons in de winkel zal je veel van bovengenoemde bloemen terug vinden. Maar er is altijd nog meer. De Malus appeltjes zijn er in overvloed, leuk om te decoreren in de vaas, of om de tak te verwerken in een boeket. Crocosmia maakt een boeket lekker speels, rozenbottels zorgen weer voor de outdoor-look van de bloemen. Een Artisjok alleen in een vaas is stoer en robuust, maar in een boeket is de Artisjok weer een flinke vuller met een prachtige herfst uitstraling.

Als het weer donkerder wordt zoeken we snel de warmte op van ons huis. Maar juist in deze dagen als er veel kleur in huis gehaald word valt het donkerder worden ook niet op! Dus de herfstkransen  niet laten liggen maar mee nemen! Zie je een mooie bos herfstchrysanten, niet laten staan maar mee nemen. Laat je goed adviseren door de bloemist, die weten welke bloemen je kan combineren. Nu is de tijd om al het mooie naar binnen te halen, zodat je er optimaal van kan genieten!

Laat de herfst toe, haal het binnen en geniet er van! Dat doen wij ook!

Herfst 3 Herfst 1 Herfst 4