Februari

Magnolia-in-vaasje

Februari, de maand na de lange maand januari. De maand van de liefde. De maand van de tulpen. De maand van de magnolia. De maand van de bloesemtakken. Wat een heerlijke maand. En zo lekker kort ook! Na de lange maand januari is t nu weer licht als we naar ons werk gaan en licht als we thuis komen! Het is wel jammer dat er redelijk veel regen uit de lucht komt zetten, maar ook daar zijn oplossingen voor.
Deze maand kijken we uit naar 14 februari. De dag dat we massaal de liefde verklaren, geheim uiteraard. Ook wij houden ons hier aan. Bestel je bij ons een mooie bos rozen met een lief kaartje er aan zonder naam. Dan vertellen wij jou naam ook niet!

Witte roosRoze roosRode roos

Wij vinden het altijd leuk om zo veel mannen de winkel in te zien komen om een mooie rode roos te kopen voor hun geliefde. En de kindjes die bloemetjes komen kopen voor hun moeder. De vrouwen die een mooie roos kopen voor hun geliefde. Het is een prachtig gebaar, een bloem voor de liefde. Een gebaar die gewaardeerd wordt door jong en oud.

Deze maand kijken we ook uit naar de prachtige roze en witte bloemen van de magnolia. Wat een bijzonder prachtige tak is dat. De bloemen die uitspatten, de geur, de prachtige kleur. Alles aan de magnolia schreeuwt: zet mij thuis neer. Want 1 flinke tak, voor een kale muur, fleurt het direct op.
En in boeketten, de combinatie met ranonkel, muscari en magnolia is en lust voor het oog!
De magnolia is niet meer weg te denken uit ons assortiment. Als je de zijtakken afknipt en samen met vergeet-mij-niet en annemoontjes en andere fijne bloemetjes in een klein vaasje zet heeft elk klein plekje in huis een fleurig aangezicht. De bloeiwijze van de magnolia is traag, maar geduld wordt beloont! Als 1 voor 1 de prachtige roze knoppen tevoorschijn komen blijf je elke dag genieten. Omdat de takken zo bijzonder zijn is de prijs vaak wat duurder als de gemiddelde bos tulpen. Rekening houden met de tijd dat je er plezier van hebt(zo’n 2 tot 3 weken) is een grote tak, met 20 tot 24 knoppen, al snel zo een €10 tot €12 waard. De takken zijn te koop tot begin maart ongeveer, maar later staan ze natuurlijk prachtig kleurend buiten in de tuin in bloei!!
Onze tip voor de maand februari is: neem altijd een paraplu mee. Bestel op tijd bloemen voor Valentijnsdag via impression.rijnsburg@gmail.com of 071-7504788. Uiteraard hebben wij ook voorraad in de winkel. En bij elke losse roos, komt een kleine attentie van onze kant uit!
Maar ook voor prachtige magnolia takken zien we je graag bij ons in de winkel!

magnoliatakken